Nyexaminerade civilingenjörer till tjänsten som BA/Tech affärssystem

AB Svensk Exportkredit är ett bolag som ägs till 100 % av svenska staten. Vårt uppdrag är att på kommersiella och hållbara grunder säkerställa tillgång till finansiella lösningar för svensk exportnäring. Vi är en marknadskompletterande aktör, vilket innebär att vårt erbjudande är ett komplement till bank- och kapitalmarknadsfinansiering för exportörer som vill ha olika finansieringskällor. Genom ett starkt internationellt nätverk, lång erfarenhet och kompetens inom exportfinansiering kan vi skapa kundnytta till marknadsmässiga villkor. Vår vision är att stärka svenska exportföretags konkurrenskraft och därmed bidra till att skapa sysselsättning och hållbar tillväxt i Sverige. Under 2016 lånade SEK ut sammanlagt 54,8 miljarder svenska kronor till och för svenska företag genom utlåning direkt till exportföretagen eller deras kunder.
Ytterligare information om SEK finns på vår hemsida: www.sek.se

Söker du intressanta utmaningar, vill arbeta på en arbetsplats med hög kompetens och har ett stort intresse för den finansiella marknaden?

Vill du utvecklas snabbt i en spännande bransch och utveckla spetskompetens? Då är SEK rätt arbetsplats för dig! Vi är ett statligt ägt företag som lånar ut pengar till svensk exportnäring.

SEK söker nu nyexaminerade talanger till vår IT-avdelning som står inför stora utmaningar. Utvecklingen på SEK sker i högt tempo i en inspirerande miljö, då den övriga verksamheten på SEK har stora krav på förändring.

Vi kan erbjuda spännande och svåra uppgifter i en kreativ arbetsmiljö där du som nyexaminerad civilingenjör får en unik möjlighet till professionell utveckling samt mycket goda framtidsutsikter. Eftersom SEK är en relativt liten arbetsplats med ca 250 medarbetare, så finns också goda möjligheter att ha varierande arbetsuppgifter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Utveckling av SEK:s affärssystem MX.3, MLC, ACBS och AHS
  • Agera IT-BA/Tech kring SEK:s Front-, Middle- och Back Office processer
  • Utredning och utveckling för ovan nämnda system med avseende på affärsflöden, rapportering och registrering
  • Dokumentera och kravställa till leverantörer
  • Delaktighet i en agil värld där fokus ligger på samarbete, lösningsorienterat arbetssätt samt professionalism

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har relevant akademisk teknisk utbildning, gärna med inrikting mot finansiell matematik eller liknande. Vi tror att du har förståelse för begrepp som DevOps, continuous integration, continuous deployment samt testdriven utveckling. Det är även meriterande om du har kunskap/erfarenhet av bank och finans.

Som person är du analytisk, ordningsam och har god samarbetsförmåga. Du presterar på en hög nivå och har en vilja att komma framåt och att utvecklas. Du har även en god kommunikativ förmåga (tal och skrift) både på svenska och engelska.

Välkommen med din ansökan i form av CV och ett personligt brev. Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Fredrik Möller, chef IT-utveckling, frmo@sek.se eller 08-613 85 66, eller Anna Rattfeldt, HR-partner, anra@sek.se eller 08-613 83 63. Sista ansökningsdag är den 26 mars 2017.

http://www.sek.se/karriar/