Vi på HemSol AB söker nu en skribent med ett brinnande intresse för solceller & solenergi.

Vilka är HemSol?

HemSol.se är en av Sveriges största plattformar för guider, information och kalkyler för privata solcellsinstallationer. Vi erbjuder kostnadsfria kalkylverktyg och offertjämförelser. På hemsidan hittar du även en stor mängd guider och besvarade frågor inom solceller. Vi arbetar huvudsakligen med sökmotoroptimering (SEO), och driver vid sidan av HemSol.se även flera andra hemsidor med en affiliate-affärsmodell.

Vem vi söker

Vi söker en person med ett brinnande intresse för solceller & solenergi som dessutom gillar att på ett pedagogiskt sätt förklara olika begrepp och fenomen i skrift. Du skall vara nyfiken och intresserad av att ständigt lära dig mer inom solenergi.

Meriterande

Arbetslivserfarenhet och/eller annan relevant erfarenhet av solceller/solenergi.
Erfarenhet av SEO.
Erfarenhet av journalistik eller annat relevant inom skrivande.
Möjlighet att jobba mer än 20 timmar i veckan.

Om tjänsten

Tjänsten innefattar att utifrån tydliga instruktioner skriva nya artiklar och skriva om redan publicerade artiklar som berör olika ämnen inom solenergi. Syftet är att optimera våra artiklar & blogginlägg för att attrahera fler organiska besökare via Google. Texterna kommer att publiceras på HemSol.se, varefter de kommer att läsas av tusentals personer som Googlar diverse frågor relaterade till solceller. Att du kan skriva SEO-optimerade texter är meriterande, men inget krav. Vi kommer att ge dig en intern utbildning kring hur du skriver SEO-optimerade texter på bästa sätt.
Arbete kan ske både remote och via vårt kontor beläget centralt på Östermalm. Vad gäller arbetstid fungerar allt ifrån 10 timmar i veckan upp till heltid.
Exempel på publicerade texter hittar du här: https://hemsol.se/blogg

Ansökan

För att ansöka om tjänsten skickar du CV + personligt brev till: kontakt@hemsol.se.
Eventuella frågor om tjänsten skickas även till samma mailadress.