[In english] [Senast uppdaterad: 2021-05-25]


Fysiksektionen arbetar för att minska spridningen av coronaviruset, och samtliga evenemang som arrangeras görs med hänsyn till de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten utfärdat. Styrelsen arbetar tillsammans med nämnderna och övriga engagerade för att på bästa sätt fortsätta bedriva vår verksamhet.

Nu är sommaren snart här och som sedvanligt tar sektionens verksamhet paus. Trots den gradvisa uppöppningen av samhället är det viktigt att vi förhindrar spridning hela terminen ut och inte tar några chanser. Utöver de nationella restriktioner och förbud som gäller, bl.a. 8-personers-gränsen, förhåller vi oss även till de regionala rekommendationerna i Stockholms Region. Det innebär att vi fortsätter hålla vår verksamhet så digital som möjligt och att fysiska aktiviteter som anordnas ska vara smittsäkra och endast ske i små grupper.

Den 1 juni förväntas uppdateringar av de nationella riktlinjerna, och den 31 maj kan de regionala rekommendationerna omvärderas.


Konsulatet

KTH och övriga myndigheter rekommenderar de som kan att arbeta och studera hemmifrån. Konsulatet är för närvarande öppet för studenter som studieplats med en persongräns på 17 personer som alla i lokalen ansvarar för att uppehålla. I lokalen finns tillgång till handsprit och övrigt sanitetsmaterial. Bordsplaceringen är anpassad för att få en luftigare och rymligare miljö.


Utbildning

Studienämnden jobbar tätt med KTH för att försöka upprätthålla rättvis och välfungerande utbildning. För information från KTH om hur kurser, tentor och annat påverkas, se följande länk.

[KTH] Så hanterar vi covid-19

Vid frågor om specifika kurser hänvisar vi i första hand till våra kursnämnder. Vid övriga frågor och funderingar, mejla fsn@f.kth.se.


Frågor

Har du som medlem eller studerande frågor? Det är okej att antingen skriva till Fysiksektionen på Facebook eller mejla mig, ordförande, på ordf@f.kth.se. Utöver det finns många svar att hitta via KTH och THS. Se länkar nedan. 

Hälsningar,
Ordförande Morris och styrelsen


Länkar för mer information

[Krisinformation] Information från myndigheter

KTH till studenter samt KTH om e-lärande

THS