nØllegrupper

nØllegrupperna

 

Area 51

    

Solen är platt. Dimensionsanalysen av jorden räknar vi fortfarande på. Ifrågasätter du allt, men är smart ändå? Låt oss leda dig på vägen till en master i konspirationsteori. I triangelns första hörn har vi livets alla sanningar. I andra hörnet hittar ni källkritik. I tredje hörnet hittar ni er själva. Vi gillar rätvinkliga trianglar. Vilken är din favorittriangel?

 

DSVG 15.0

    

DSVG är kort för “det ska vara gôtt” och är en levnadsregel, ett motto, ja, något som vi strävar efter att nå. Livet är gôtt, världen är stor och allt vi har är tid till att njuta av livets gôda stunder. I DSVG vill vi bara ha det gôtt, och det är vårt jobb att tillsammans bortse från allt det som är jobbigt och plågar oss här i livet. Glöm deadlines och restskatt, i DSVG sitter vi hellre under en korkek med en solhatt.

Vi ställer gärna tillbaka klockan några timmar för att vinna lite extra sömn och diskuterar med glädje livets alla frågor. Vi tänker mycket, men gör lite. Görandet överlåter vi till de som kan hålla sig vakna i mer än 2 timmar i sträck. Förutom sömn så är kaffe något som vi håller kärt, för utan det skulle vi inte klara av det mödosamma tillståndet att vara vaken.

Det som dock är mest gôtt av allt är andra DSVG:are, andra nØllan och andra människor; och vi skäms inte över att sätta oss i en ring, hålla varandra i hand och tillsammans sjunga “We shall overcome”.

 

nØllibompa

    

Hej nØllan och välkommen till NØllibompa!

Vi är sååå glada att du är här och vi tänker fira det med kalas och allt vad det innebär: ballonger, partyhattar, fiskedamm, godis, hela havet stormar och mycket, mycket mer!

Vi hoppas du är redo för det är vi! Viktigt att ha med är glatt humör, barnasinne och kåsan (för att dricka Festis).

P.S. Extra barnsligt beteende ger guldstjärnor!

 

Skepp O’Boy

    

ARRRGHH! Hhhh *hostar* hh cuh hhh. Ursäkta, lite ont i halsen. (Du skulle bara veta vad allt detta ARRGH:ande tar på stämbanden!) Vi börjar om igen.

AAARRGH! Och välkommen till Skepp O’Boy! Vi är den mysiga och kramvänliga piratgruppen som fikar non-stop på världens alla sju hav med en stor kopp varm o’boy i handen. Ordvitsar kan förekomma. Alla har vi en snäll pirat inom oss, häng med oss så får du se!

Vill du trivas med oss under Mottagningen? Storma fram på Schrödingers vågekvation? Gå på Planck’, konstant?! Då är Skepp O’Boy! nØllegruppen för dig!

 

Stjärnstoff

    

I Stjärnstoff så tänker vi på rymden. Hela tiden. Vi kan aldrig få ur huvudet det ofattbara faktum att universum är oändligt stort och vi, klumpar av stjärndamm (stoff) som skapats i supernovor och klumpats ihop av gravitationen, står här och förstår hur små och obetydliga vi är! Det förundrar oss och ger oss samtidigt ångest, en ångest som vi dövar genom att dränka oss själva i glitter och dansa som glittrande stjärnor hela natten lång. Vi tittar helst på stjärnor, drömmer om den dag människan utforskar universum och tycker att Liftarens Guide till Galaxen är den bästa bok som någonsin har skrivits.

In the beginning the universe was created. This has made a lot of people very angry and has generally been considered a bad move. Men Don’t Panic, för Stjärnstoff är här för att guida er genom det interstellära mediet och Teknisk Fysik!

 

Rouge 0.999…

    

Alldeles nyss i en galax väldigt, väldigt nära…

Det är nØlleperiod.
Rebellernas rymdskepp, har med anfall
från en gömd {bas}, vunnit
deras första seger mot den icke diagonaliserbara
Galaktiska Tråkfederationen.

Under striden har de rebelliska
faddrarna lyckats stjäla de hemliga
ritningarna till Tråkfederationens ultimata vapen,
Dödstriststjärnan, en bepansrad rymdstation
med tillräckligt mycket m*a för att
förstöra allt det roliga.

Förföljda av Tråkfederationens tråkiga agenter,
hetsar nØllan att ha så roligt som möjligt,
beskyddade av lagom nördiga faddrar,
för att rädda studenterna på campus och återställa
kul till galaxen…

 

Uppstart

    

Innovativ, kreativ och framåtsträvande är endast några av dem sakerna man måste vara för att klara sig i startup världen. Visste du att 96% av alla startups går i konkurs första året? Det visste inte jag fram tills för åtta sekunder sedan då jag fick reda på det via min app “Factz-4-U” som jag startade tillsammans med min kollega med hjälp av intäkter från vårat projekt “U-Coin”. Bokstavligen, medan jag skriver det här så har företaget bakom “Factz-4-U” konkat, men det är sådana smällar man får ta om man ska vara on top of the startup game. Av dem återstående 4% kan endast EN vara the NBT (next big thing (big står för big income generator)). Om du tror att du har vad som krävs för att hänga med i den Tron-bike-lika startup kulturen så kanske du hör hemma i Uppstart(TM). Och berätta gärna om dina företags idéer för oss, vi hade ALDRIG försökt stjäla något.​​