Årets nØllegrupper

Det är nu klart vilka årets sex… förlåt, sju nØllegrupper är.

För att kunna välja vilken nØllegrupp just Du vill hänga med under mottagningen beskriver vi här årets nØllegrupper.

Area 51

Förfaddrar: Hanna Kylhammar (Förarlös) och Sandra Möttius (Förarlös)

Tag en rätvinklig triangel med katetrarna 2 och 51. Vad blir arean? Jo, Area 51! (MIND=Blown!!!) Det är nästan att man får hålla i sig för att inte ramla över jordens kant. Denna paranoida grupp är helt klart Campus foliehattar med sin vilda fantasi och trots att namnet uttalas på svenska kan man inte hjälpa att det finns en del utomjordisk mystik kring det.

DSVG 15.0

Förfaddrar: Adam Skärbo Johnsson (Förarlös) och Samuel Tober (Förarlös)

Det ska va gôtt (DSVG) är den klart äldsta nØllegruppen med sina 15 upplagor. Temat är som namnet antyder chill och mys. Årets Förfaddrar utlovar inga stora förändringar, utan snarare att bevara den fantastiska känsla som finns i denna anrika nØllegrupp. Nytt är dock gruppens maskot. Förfaddrarna motiverar valet av maskot genom att helt enkelt konstatera att “man ska tagga ned”. Årets maskot är en igelkott! Vi ser den digitala versionen nedan.

nØllibompa

Förfaddrar: Beata Rystedt (Fanclub), Idil Korkmaz (Fanclub) och Mia Zdybek (Fanclub)

Förfaddrarna skriver såhär: “nØllibompa! Nostalgi när den är som bäst. Det är dags att få släppa ut barnet i sig en sista gång innan det är dags att bli vuxen, seriös och påbörja denna tuffa utbildning. Vi tänker lek, bus, pyssel, kalas och godis. Kanske möjligtvis sagostunder, utflykter, fruktstund och sovvila. Det bästa från ens barndom helt enkelt, och som man kanske bara undrar: Varför har vi inte kvar det? Men nu tar vi tillbaka chansen. Joina oss!”

Skepp O’Boy!

Förfaddrar: Jonathan Jilg (Fuskbygge) och Teo Elmfeldt (Förarlös)

– ARRRGH. Ursäkta, lite ont i halsen. En får det av att pirata och ha sig. Det var inte meningen att vara oartig.

– Skulle du möjligtvis vilja ha lite varm choklad? Här på skeppet O’boy är det viktiga med livet att vara snälla mot varandra. För vem har sagt att pirater bara är ute efter att röva och ha sig? Det håller inte vi med om. Vi tror på att skapa en mysig och snäll värld, tillsammans. Alla har vi en pirat inom oss, det gäller bara att hitta den!

– Vill du trivas med oss under Mottagningen? Storma fram på Schrödingers vågekvation? Följa skattgradienten? Gå på Planck’, konstant?! Då är Skepp O’Boy nØllegruppen för dig!

Stjärnstoff

Förfaddrar: Jonte Risberg (Förarlös), Filip af Malmborg (Förarlös) och Julia Schauman (Förarlös)

DiscoDefenders har tagit sig ut i rymden och utvecklats till Stjärnsoff! Denna glittrande grupp har tre ledord som ska ta dem till nya höjder:

  • nØllan är det stoff som stjärnor görs av
  • Glitter och galaxer
  • Mot oändligheten och vidare!

Rogue 0.999…

Förfaddrar: Erik Murray (Folkvett) och Hanna Linn (Fanclub)

Vi vet ju alla att 0.999… = 1. Därför kan gruppen stolt presentera sig som Rogue 0.999… (Rogue One). Kom och häng med denna rebelliska grupp och hjälp nØllan besegra den onda Darth Föhs. Och som de själva skriver: “Det är kul, det är nördigt, det är trevligt.”. Häng med!

May the mass times acceleration be with you!

 

Uppstart

Förfaddrar: Max Oliveberg (Fanclub) och Hugo Haggren (Fanclub)

Förfaddrarna skriver såhär: “Konceptet med Uppstart är att vi är en (implicit misslyckad) startup. Vi förfaddrar kommer alltid att ha på oss svarta rollernecks, och vi hoppas att ng-faddrar vill göra samma sak. Som nØllegruppssymbol kommer nollan att få göra nametags där det står något i stil med “Hello! My name is [x]. I’m an [intern] at [företagsnamn]”. Företagsnamnet kommer att ändras en handfull gånger under de två veckorna, efter att den tidigare “affärsidén” misslyckas. nØllan behöver då skriva över det tidigare företagsnamnet med det nya. De första “idéerna” kommer vara dåliga, men semi-plausibla. Senare affärsidéer kommer bli progressivt sämre och knasigare. […] Konceptet bakom Uppstart är ganska direkt relaterat till att vara en teknolog, så det finns en hög igenkänningsfaktor. Det finns även en myriad av rolig referens-humor runt startups.”

 

PowerPoint-presentationen av nØllegrupperna från releasepuben går att se här.

Vill du vara med?

Är du sugen på att vara med i en nØllegrupp så kan du anmäla dig här. Att anmäla sig tar lite tid om man vill göra det bra. Det finns en hel del frågor om när man kan och vill vara med. Alla dessa går att hoppa över, men ju mer du fyller i, desto större är chanserna att du får vara med och göra roligare saker.

Färgglada hälsningar
Mottagningen