nØllegrupperna


Gå & fiska!

Är ingenting som det ska?

Likadant från dag till dag?

Följer allting samma mönster?

Ser du på stan ifrån ditt fönster?

Då är det läge att gå & fiska!

Gå & fiska! är gruppen för dig som längtar efter att komma bort från storstadens misär och njuta av allt naturen har att erbjuda! Med vår grupp kommer mottagningen bli ett oförglömligt äventyr och du kommer förutom att hänga med oss förfaddrar få träffa på karaktärer som Sillen Sigbert och Gäddan Gärtrud. Så ta på dig fiskehatten, damma av fiskespöt och gå & fiska!


GeØgraphica

Sedan urminnes tider har F-teknologen längtat efter att uppleva världen. Den har
försökt att stilla detta begär genom att spela geografiquizer som geoguessr och Sporcle, titta på På Spåret, och mycket mer. Snart behöver du inte längre använda dessa substitut, ty GeØgraphica är här! Följ med på vår resa från Konsulatet till oändligheten och vidare!

I GeØgraphica tycker vi om tåg, och mycket annat, och vi respekterar Genèvekonventionen (och (till viss del) Sveriges grundlagar). Häng med oss om du gillar frågesporter, att resa och att dra i nödbromsar!

Is it a bird? Is it a plane? Nej, it’s a tåg. *TUUuUUUT* Kan du höra tåg?? Häng på
GeØgraphica! Tjiho!


DINØ

Tycker du att Antikrundan har lite för moderna saker? Känner du att Wikipedia inte
besvarar livets svåra frågor? Till exempel, hur lång tid tar det att sticka en halsduk till en Brachiosaurus? Hur klappar egentligen en T-rex händerna? Varför finns det en Saltasaurus och inte en Pepprasaurus? Vi har svaren!

Hur har vi svaren undrar du? Jo, vi lever efter tankesätten: 1. Ju-ra(ppare) dino desto svårare att få med på bild. 2. Har man sagt Allosaurus får man säga Baryonyx. 3. Hellre en dino i handen än tio i skogen. 4. Ju fler dinos desto roligare safari. För när det kommer till Krita(n) så kommer vi ha jätteroligt när vi ses i augusti. I DINØ finns det plats för herbivorer, karnivorer och omnivorer, så ta fram dina dino-kunskaper och häng med oss under mottagningen! Med DINØ blir det aldrig Trias(t)!


TØmtar & TrØll

”Skriv inlämningsuppgiften! Gör hemtalet! Plugga till tentan! Askungen!”

-Kurs-PM

Är du trött på livets grå krav? Önskar du en mer sagolik tillvaro? Häng i en magisk värld med oss i TØmtar & TrØll istället! Vi kanske är lite barnsliga, men som Peter Pan sade: vem vill egentligen växa upp? Om vi fick tre önskningar skulle de vara två soliga augustiveckor, halva konungariket och dig! Vi har tre små grisar, en katt på en kvast och givetvis Bröderna Grimms sagor, allt för att se till att äventyret aldrig tar slut.

De som är nylevererade av storken och de som har skrivit tusen och en tenta: alla är önskade!

För dig utan koll, för dig med kontroll, häng med TØmtar & TrØll!


GrØngØlingarna

I GrØngØlingarna finns det bara ett motto, och det är att alltid leva efter våra motton. Vi är en grupp glada vildmarksfanatiker som gärna vill ha dig med på nästa hajk, långt bort från stans betongdjungel, mot sommarens lummiga grönska. Häng med dit solen alltid skiner och där det porlande vattnet alltid är drickbart! Som GrØngØling tränas du i de ädla scoutkonsterna, så som att navigera efter stjärnorna, Bolzano-Weierstrass sats och att slå knut, inte minst på dig själv. När dagen når sitt slut slår vi oss ned kring lägerelden för att avnjuta några grillade marshmallows och en stor mugg Oboy. Våra tält
reses alltid med stolthet.

Vill du dit Knatte Fnattar och Fnatte Tjattar, där stormogulen inte är en medeltida indisk härskare och solen varken går upp eller ned? Välkommen till GrØngØlingarna!


TØNDØV

Jag har varken hört eller spelat ett gitarrsolo på över en timme. Om detta gör dig lika upprörd som mig har du hittat helt rätt.

TØNDØV är för de som tycker att kommunala musikskolan har för stämda fioler och för lite rock’n’roll.

Gillar du att lyssna på musik? BRA!

Gillar du att spela musik? ÄNNU BÄTTRE!

Kan du spela musik? IRRELEVANT!

Häng med oss i TØNDØV ut på marsch, upp på scen och ner på golvet efter ett
misslyckat stage-dive!

Vi ses och hörs (betoning på HÖRS) i augusti!


DSVG 18.0

D.S.V.G, de ska va’ gôtt. Fyra ord som säger mer än tusen bilder. Tycker du att det bästa sättet att börja läsåret är att ta en tupplur gassandes i solen? Att när du har good vibes, så har dina fiender bad vibes? Att stress och ansträngning bäst lämnas till de som inte är lika sugna på att njuta av livets goda stunder som vi är?

Hos D.S.V.G kämpar vi som hårdast för att ha det som allra lugnast, och tillsammans med vår (ko)ola maskot Mamma Mμ ska vi fira vår 18e mottagning! Trots vår ålder är vårt ädla mål nu, som alltid, att sprida glädje och kamratskap hos nästa generation livsnjutare. Om du känner samma passion kring detta som vi, ta med dig dina skönaste solglasögon och din somrigaste attityd så ska vi hitta solsken på de regnigaste av mottagningar!

D.S.V.G - och tillsammans ska vi se till att det blir det!