Om fadderiet

I det Fett-coola fadderiet hittar vi 5 ohyggligt snygga och (vissa skulle påstå) fett-coola figurer. Men vilka är de egentligen? Här kommer en chans att lära känna Mottagningens fräzigaste figurer liiiite bättre. Ta den!


Fredrika

Fett-coola Fredrika är fadderiets Freudian Slip. Om du ser denna söderböna på två ställen samtidigt är det inte för att du ser Dobblet eller på grund av Heisenbergs osäkerhetsprincip, så var inte orolig. Det sägs att hon har så mycket energi att hon kan göra flera saker på samma gång, dansa nØlledansen på repeat, kånka runt på Kjelly, köra fotleken (i split) och varför inte vibea till inte-alls-cringea låtar från IJustWantToBeCools repertoar. Kanske är det just denna energi som gör att hon skapar en go’ gruppdynamik med vilka som helst. Luras dock inte utav Fredrikas eminenta mysighet; när du minst anar det säger hon något helt oväntat som alltid lyfter stämningen (och/eller lämnar alla frågande). Nämner du Christer Fuglesang kommer du garanterat mötas av en flex att hon har hans privata nummer. Freddan lämnar bara en fråga på tentan obesvarad. “Vad gör du med klumpen efter att du har druckit upp all mozarellajuice?”.

Nessim

Mannen, myten, Fett-coola Nessim, är fadderiets Flexare. Men låt er inte luras av hans coola yttre; egentligen är han den som ser till att alla i hans närhet mår bra, & har hälsan. Han är med andra ord en riktig gentleman (om man bortser från att han doppar hamburgaren i dippsåsen). Det inses lätt att när det är Nessims tur att prata kommer han just ha stoppat in en ny tugga av lunchen och tugga på den ungefär lika länge som tiden det tar att bevisa Fermats sista sats. Men det betyder inte att Nessim inte är någon att räkna med, har du något du behöver hjälp med kommer han stå till tjänst innan du hinner säga: ”Du Nessim, jag har något jag behöver hjälp med, skulle du kunna stå till tjänst?”. Nezzim’s got not only your back, he’s also got you a backpack.

Signe

Fett-coola Signe är fadderiets Pippi Långstrump. En riktig estetare som inte tvekar att gå sin egen väg. Hon är också en ordvitsare av rang och legenden säger att det inte finns ett enda ord som Signe inte har en ordvits på. Beviset lämnas som övning åt läsaren. Med Signe i kretsen kan man räkna med spänning: Har hon ett simkort i telefonen? Kommer bilen att starta? (Svar: nej). Allas vår Zigne lever livet i dur och oavsett vad kan man räkna med att hon ponerat något som kommer skänka alla ett gott skratt. Var dock vaksam om du ser henne med en sprayflaska i handen. Mer än bara växter har blivit vattnade förut, något skribenten kan bekräfta. PS: Om du plötsligt hör ett kvävt ljud, frukta ej; det är förmodligen bara Fett-coola Signe som sitter i något hörn och skrattar åt sin egen ordvits. PSS: Akta er – glädjen är smittsam!

Sverker

Fett-coola Sverker, eller Fverker som han oftare kallas, är fadderiets mamma. Han är trädet att krama och klippan att luta sig mot. Sverker har alltid en axel över att gråta mot och en famn att landa i när världen känns allt för stor och läskig. Hela fadderiets mående bärs på hans judo-tränade rygg och som mognast i gruppen, trots positionen som näst yngst, besitter han förmågan att ta ner resterande fadderister på jorden när det behövs. Vilket det gör. Män är från mars, men Fett-coola Fverker är inte från Falun utan från Borlänge, (vilket man inte-alls-kan-höra på dialekten som han absolut-inte-har) där han sedan flytten därifrån dock inte bor längre (fattar ni?!). Inget lämnas icke-kjellsorterat när han har varit i farten och där Fverker har gått är världen inte grönare på andra sidan.

Kjelly

Ryktet säger att en dag när Fett-coola Fadderiet chillade gaalet vid M-husets parkering dök Kjelly upp för första gången med hens fett-coola bräda. Denna fett-coola australiensiska havssköldpadda kan få vilken nØllan som helst att säga “WOW” när hen visar sina tricks eller “aaaaaw” när hen slår sina fett-fluffiga fenor kring en i en varm kram. Om du undrar (klart du gör) är Kjelly exakt 170 cm lång, exakt en famn stor och alldeles lagom (lite för) tung. När man ser hen i verkligheten känner man havsbrisen i håret och det blir fett-svårt att inte säga “sksksksksk” och tacka nej till sugrör på max. Med en enastående förenande kraft starkare än den mest biffiga av gluoner är Kjelly allas vårt älskade binde-streck, tillika bästis.