Schema

Bussarna till Stuggasquen går från borggården kl 13.

Packlista till Stuggasquen:

  • Badkläder och handduk.
  • Kläder efter väder, gärna kläder som det går okej att röra sig i.
  • Kåsa
  • Sångbok
  • Mellanmål. Ni får middag men det kan vara skönt att ha något extra äta.
  • Fylld vattenflaska.
  • Skor som funkar i skogen.

Kom också ihåg att ni inte får nån lunch innan bussarna till stugan går.

 

 

Söndag 12 augusti

Tjejmingel

Plats: Kröken

En smygstart av mottagningen med en lunch där alla som identifierar sig som tjejer är välkomna. Här kommer du att få en chans att träffa dina framtida klasskamrater och prata med äldre kvinnliga studenter som pluggar på Teknisk Fysik.

 

Måndag 13 augusti

Tjejmingel

Plats: Kröken

En smygstart av mottagningen med en lunch där alla som identifierar sig som tjejer är välkomna. Här kommer du att få en chans att träffa dina framtida klasskamrater och prata med äldre kvinnliga studenter som pluggar på Teknisk Fysik.

 

Obligatoriskt upprop

Plats: Sing sing

Det obligatoriska uppropet är en viktig schemahändelse. Om du mot all förmodan missar uppropet så riskerar du att förlora din plats på utbildningen. Kom ihåg att ta med legitimation. Om du har frågor kontakta studievägledningen.

 

Info 1

Plats: F2

Ni blir välkomnade av programansvarig, studievägledningen från teknisk fysik och Fysiksektionens ordförande Fred Lindahl. Därefter följer en inspirationsföreläsning från Gustaf Mårtensson, riddare av integralorden (utmärkelse som gamla sektionsaktiva fysiker kan få) och forskare inom bland annat mikroteknologi och nanovetenskap.

 

Matte-KS

Plats: Q31, Q33, Q34

KS står för kontrollskrivning. Just den här KS:en är en resurs för att KTH ska kunna föra statistik över studieresultat. Detta matteprov påverkar inte ditt resultat på utbildningen på något sätt.

 

nØllegruppsaktiviteter

Plats: L21, 22, 31, Triangelparken

Här delar grupperna på sig och har kul tillsammans! Varje grupp gör en aktivitet som gör den gruppen speciell.

 

nØlledansen

Plats: Maskinparken

Ni får lära er att dansa nØlledansen.

 

Grill och parkhäng

Plats: Maskinparken

Vi grillar tillsammans i Maskinparken samtidigt som du får chansen att bekanta dig mer med alla nya människor som du har träffat under dagen. Kanske blir det även lite lekar… och ännu mer dans..!

 

Tisdag 14 augusti

Matte

Plats: F2

Introduktionskursen i matematik drar igång med en föreläsning!

 

Info 2

Plats: M1

Föreläsaren i kursen Analys i en variabel ger ett smakprov på vad kursen kommer innehålla. Efter det går Jennifer Lemne igenom bra saker att tänka på när det gäller vettiquette (vett och etikett) i studentlivet. Framträdande av fadderiet och föhseriet.

 

Gyckelskola

Plats: E1

Ett gyckel är ett uppträdande under en gasque eller annan sittning. Här få ni lära er om gycklets ädla konst och även själva treva er fram genom skapandets lummiga skog, livlös av kreativitetens torka och mörka av självkritikens stora skugga.

 

nØlledansen

Plats: Maskinparken

Ännu mer nØlledans.

 

Övningsgasque

Plats: gruppspecifik

Här kommer mottagningens första gasque med god mat och sång. Varje nØllegrupp har en egen övningsgasque. En lite mindre fest till storleken fast mycket mysig. Ett bra tillfälle att lära sig hur en gasque går till.

 

Efterkör

Plats: Konsulatet

Efter att sången nått sitt slut och tallriken blivit tom, beges det till sektionslokalen Kons(ulatet). Där samlas alla som är sugna på dans och bar.  

 

Onsdag 15 augusti

Info 3

Plats: F2

Tekninska högskolans studentkår (THS) kommer förbi och informerar om sin verksamhet och på vilket sätt de gör nytta för dig. Framträdande av fadderiet och föhseriet.

 

Besök hos Ericsson

Plats: Kista

Här erbjuds en fantastisk möjlighet att få insyn i vad tiden efter KTH kan erbjuda i form utav ett besök hos företaget Ericsson.

 

Torsdag 16 augusti

Dansövning

Plats: KTH-hallen

På lördag är det dags för banquette, men färgglada Leo kan ju inte dansa. För att råda bot på det här införs denna övning. Ni får även en liten rundvisning i KTH-hallen, Campus egna gym och sporthall.

 

Sångföhs

Plats: F2

Ta ton, nØllan!

 

Festa Smart

Plats: F1

Här lär ni er om att festa på ett klokt och mindre hälsofarligt sätt.

 

Info 4

Plats: F2

Under detta pass kommer FUNKA informera om KTH:s stöd till studenter med funktionsnedsättningar och vilken hjälp du kan få. Framträdande av fadderiet och föhseriet.

 

Välkomstföhs

Plats: Ugglevikskällan

***** *** ********** **** ******** ***** ** *****! Hemligt för dig, nØllan!

 

Välkomstgasque

Plats: Juristerna hus

Detta är den första stora gasquen! Tillsammans går vi till Juristernas hus för en stor fest med allt från nØllan till riktigt gamla fysiker.

 

Fredag 17 augusti

Lunchföreläsning med Ampfield

Plats: M1

Ampfield kommer förbi och berättar lite om vad de sysslar med. Dessutom bjuder de på lunch!

 

Info 5

Plats: M1

Adam Danieli ger en introduktion till studieteknik. Utbyteskoordinatorn Helena Legnell informerar om utbytetsstudier. Sara Akramy från Akademiskt resurscenter (ARC) berättar lite om vad de kan hjälp dig med i studierna. Framträdande av fadderiet och föhseriet.

 

Nämndaktivitet med FN och fkm*

Plats: Konsulatet

Ni får träffa både fysiksektionens näringslivsnänd (FN) som ansvarar för företagskontakt, spons och allt annat som har med näringsliv att göra, samt fysiks klubbmästeri (fkm*) som fixar alla fester och pubar som händer på sektionen.

 

Seniorpub

Plats: Konsulatet

Vi bjuder in gamla fysiker till en pub i vår sektionslokal så ni får chansen att titta på dem i lugn och ro med lite billig mat och dryck till hands.

 

Lördag 16 augusti

Panikdans och förfest

Plats: Kröken (en del av Nymble)

Du kanske missade övningstillfället eller känner du att du inte får nog av att dansa? Som tur är finns då detta extrainsatta danstillfälle för panikträning. Det övergår sedan i en förfest med brädspel och snacks.

 

nØllebanquetten

Plats: Alviks kulturhus

Klädsel: mörk kostym

Här tycks glasen klinga högre, sången låta bättre och samtalen vara mer belevade. En fest av det finare slaget som nØllan inte vill missa.

 

Söndag 19 augusti

Varning på stan

Plats: På andra sidan Valhallavägen

Det är tradition bland teknologer att busa lagom med allmänheten och nu är det er tur 🙂

 

Måndag 20 augusti

OPEN-aktivitet

Plats: Maskinparken

Mittemellan våra två sektionslokaler, Konsulatet och Hardox, möter vi nØllan från OPEN. När ni börjar tvåan så kommer några av av dem göra er skällskap på fysik, så se till att inte bli för osams med alla.

 

Info 6

Plats: M1

Föreläsaren i Mekanik, Nicholas Apazidis, kommer och visar lite prov på vad ni kommer få lära er efter jul. Framträdande av fadderiet och föhseriet.

 

Nämndaktivitet med Aktivitetsnämnden och F.com

Plats: 

Ni får träffa fler av Fysiksektionens nämnder.

 

Binärmiddag

Plats: gruppspecifik

Binärmiddagen är en lite finare sittning som din nØllegrupp har med en annan grupp!

 

Tisdag 21 augusti

Frukost med Frum och Jämn

Plats: Konsulatet

Fysiksektionens Lokalnämnd (FRum) och Jämlikhetsnämnd (Jämn) bjuder på frukost och du får chansen att ta del av vad de pysslar med i vanligt fall.

 

Info 7

Plats: M1

Föreläsaren i Termodynamik, Patrik Henelius, lär dig att tänka som en fysiker och ger några exempel på vad som kommer dyka upp i hans kurs. Dessutom kommer Björn-Olof Skytt och ger er en lite tjuvstart i statistik. Framträdande av fadderiet och föhseriet.

 

Färglada

Plats: Maskinparken

Här kommer ni behöva plocka fram det allra mest färglada inom er!

 

Spexföhsning

Plats: M1, M23, 24, 31, 33

Spexföhseriet kommer och uppfostrar nØllan i konsten att spexa.

 

Onsdag 22 augusti

Info 8

Plats: D1

Marcus Dicander, som håller i kursen Grundläggande programmering visar långt ifrån allt man kan göra med en dator, men i varje fall lite av det ni kommer att göra i kursen. Framträdande av fadderiet och föhseriet.

 

Kårens dag

Plats: Nymble

På kåren finns det mängder av saker du kan göra. Det finns kör, idrottslag, raketbyggare, politiska studentföreningar och många fler intresseorganisationer. Här på Kårens dag får du en chans att gå runt och botanisera och förhöra dig bland allt detta.

 

Svarta hålet

Plats: Albanova

Informationen är bortom händelsehorisonten.

 

Kårens kväll

Plats: Nymble

Här har ni möjligheten att uppleva mottagningens största fest där alla sektioner festar tillsammans. Det är ett stort klubbevent med flera dansgolv och barer. Underhållning finns också i form av liveartister.

 

Torsdag 23 augusti

På spåret

Plats: Konsulatet

Vart är vi påväg?

 

Info 9

Plats: F2

Vår studievägledare Susanne Lilliehöök berättar lite om vad som gäller för utbildningen och Anton Lu och Embla Morast föreläser om hälsa och balans i studierna. Framträdande av fadderiet och föhseriet.

 

Nämndaktivitet med FSN

Plats: F2, L21, L22, L31

Här får ni träffa Fysiksektionens Studienämnd

 

Fjortisdisco

Plats: Konsulatet

Disco med fjortistema! De som lyckas klä sig efter temat får många pluspoäng. Släpp ut din inre fjortis och glöm inte falsklegget, nØllan!

 

Fredag 24 augusti

Matteprov

Plats: Q31, Q33 och Q34

Här avgörs om ni tar era första högskolepoäng nu eller senare. Introduktionskursen till matematik avslutas här.

 

Info 10

Plats: M1

Mats Wallin håller en introföreläsning om fysik. Framträdande av fadderiet och föhseriet.

 

SMØ

Plats: Konsulatet

SM står för sektionsmöte och det är på dem som sektionens beslut fattas. På SMØ lär sig nØllan att gå på sektionsmöte.

 

Föhsarbrännboll

Plats: Uggleviken

Föhseriets har i sin oäääändliga godhet bestämt sig att göra något åt nØllans formlöshet. För att nØllan ska bli mer definierad motioneras de nu på order av Föhseriet.

 

Lördag 25 augusti

 

Kollektivtrafiken

Plats: Röda linjen och Borggården

Föhseriet ska utvärdera kollektivtrafikens funktionalitet i sin fundering huruvida stadskansliet ska sitta kvar eller ej. Men de tänker inte göra detta utan bekvämligheter. Därför skall nØllan servera en trerätters måltid under deras färd längs hela röda linjen och transportera dem den sista biten från tunnelbanan till Borggården.

 

Stuggasquen

Plats: Osqvik

Kåren har en egen stuga med bastu och fin miljö, Osqvik. Där ska det vara gasque och lek till allas nöje. Detta är en av mottagningens roligaste fester!

 

Söndag 26 augusti

Cermoni i Stadshuset

Här sker KTH:s mer formella välkomnande av er som studerande. Det sker under två olika tider för att alla ska få plats. Ni väljer själva vilket pass ni vill gå på.

 

Måndag  27 augusti

 

Inskrivning

Plats: F2

Liksom uppropet är inskrivningen obligatorisk och du måste vara där för att behålla din plats. Kontakta studievägledningen om du har frågor.

 

Föreläsning i Analys i en variabel

Plats: Q1

nØllan, här börjar skolan på riktigt. Er första föreläsning.

 

Tisdag 28 augusti

nØllepubrundan

Plats: campus

Här finns möjlighet att besöka alla KTH:s klubbmästerier då de öppnar upp sina pubar. Om du vill samla märken kan du under pubrundan passa på att ta de märkesdrinkar som finns.

 

Men än är det inte slut nØllan, fler aktiviteter kommer!