Schema

Här är hela mottagningens schema! Först är ett grafiskt, överskådligt schema över allt skoj som händer dessa två veckor. Längre ner på sidan finns mer information om alla aktiviteter och exakt var alla nØllegrupper ska vara.

Schema för mottagningen

Info

Ni måste bära era kåsor som ni får första dagen. (Detta är ett krav från KTH med anledning att obehöriga inte ska vara på campus.)

OBS! Schemat kan komma att ändras. Ni får i sådana fall info om det under mottagningsveckorna.

Under majoriteten av mottagningen serveras både lunch och middag till er. Vid detta skrivande tillfälle är den enda dagen som man måste ta med sig egen mat den sista lördagen, 27 augusti. Men det kan komma att ändras! Se det aktuella schemat här på sidan eller fråga en fadder om du känner dig osäker.


Söndag 14 augusti

18:00 - 20:00  Gäris och ickebinäris-middagen
Plats: Konsulatet, Brinellvägen 89

En smygstart av mottagningen med en middag där alla som identifierar sig som tjejer eller icke-binära är välkomna. Här kommer du att få en chans att träffa dina framtida klasskamrater och prata med äldre kvinnliga eller icke-binära studenter som pluggar på Teknisk fysik eller matematik. Anmäl dig på den här länken!


Måndag 15 augusti

Både lunch och middag erbjuds gratis idag.

12:15 - 13:00  Upprop (OBLIGATORISKT)
Borggården

Teknisk fysik har upprop 12:15 - 12:30 och Teknisk matematik har upprop 12:30 - 12:40. Det är VIKTIGT att dyka upp på rätt tid (varken för tidigt eller för sent)! Här får ni träffa era studievägledare. Efter uppropet lämnar ni Borggården och leds av faddrar till Sing-Sing-gården.

Om du mot all förmodan missar uppropet så riskerar du att förlora din plats på utbildningen. Kom ihåg att ta med legitimation. Om du har frågor, kontakta studievägledningen.

13:00 - 15:00  Välkomnande (inkl. lunch)
Sing-Sing och Engelska parken

Här delas ni in i nØllegrupper, får träffa era faddrar och varandra och leka namnlekar och annat roligt. Förfaddrarna presenterar sig och berättar kort vad mottagningen är. Det är ett utmärkt första tillfälle att lära känna några av de underbara människor du kommer spendera dina år på KTH med. Ni får gratis lunch, och det ryktas om att få se och höra ett spännande tal. Faddrarna har koll och vet vart ni ska.

15:00 - 16:00  Infopass 1
D1 + D2

Här välkomnas ni till programmen av programansvariga (PA) på respektive program. Martin Viklund, PA för Teknisk fysik, och Sara Zahedi, PA för Teknisk matematik. Efter det är det dags för Fysiksektionens ordförande Rebecca Remling att hälsa er alla välkomna till vår sektion, och Fadderiet vill också säga hej!

16:00 - 20:00  TIM-building + Chill & Grill (inkl. middag)
Maskinparken

TIM-buildingen, där “TIM” står för Tänk IngenjörsMässigt, går ut på att ni inom era nØllegrupper slår ihop era kloka, kreativa huvuden för att lösa ett praktiskt problem. Det kommer avslutas med att vi grillar tillsammans i Maskinparken och då får du på ett avslappnat sätt chansen att bekanta dig mer med alla nya människor som du har träffat under dagen. Kanske blir det även lite lekar.


Tisdag 16 augusti

Lunch erbjuds gratis idag. Även middag erbjuds om man går på övningsgasquen på kvällen, vilket Fadderiet starkt rekommenderar att man gör!

09:00 - 11:00  Diagnostiskt prov
Salar i Q

KTH:s diagnostiska matteprov för att mäta era skallar i syfte som inte omnämns. Ingen förberedelse krävs.

11:00 - 12:00  nØlledans
Maskinparken

Umgås och lär er nØlledansen, som vi alla dansar tillsammans. Alla sorters dansare välkomnas, både i takt och otakt.

12:00 - 13:00  Lunchföreläsning (inkl. lunch)
M1

Lunchföreläsning med Sveriges Ingenjörer, som ska berätta för er om facket och arbetslivet som ingenjör, med gratis lunch!

13:00 - 15:00  Infopass 2
M1

Introduktion till data med Christian Smith för Teknisk fysik och Teknisk matematik, följt av vetiquette, information om vett och etiquette på sittningar.

Föhseriet kanske framträder här...

15:00 - 16:00  nØllegruppshäng
Runt Maskinparken

Här kommer ett till tillfälle att umgås i era nØllegrupper, samtidigt som in kan ägna er åt eventuella sidequests, pyssel och annat skoj.

16:00 - 18:00  Gyckelskola
M1

Här får ni chansen att testa på att göra gasque-framträdanden, så kallade gyckel!

19:00 - 22:00  Övningsgasque
Off campus

Upplev din första gasque på KTH tillsammans med din nØllegrupp! Varje nØllegrupp har en egen Övningsgasque; en lite mindre fest till storleken, men mycket mysig och ett bra tillfälle att lära sig hur en gasque hos Fysiksektionen går till.

22:00 - 01:00  Efterkör
Konsulatet

Efter att sången nått sitt slut och tallriken skrapats ren, beges det till sektionslokalen Kons(ulatet). Där samlas alla som är sugna på häng, dans och bar.


Onsdag 17 augusti

Både lunch och middag erbjuds gratis idag.

09:00 - 12:00  Intromatte

Första matteföreläsningen på KTH! Ta tillfället i akt och fräscha upp dina kugghjul som säkerligen samlat lite rost. Samtidigt trappar du upp dina pluggvanor och får insikt i hur det är att verkligen plugga på högskola, vilket är mycket användbart när mottagningsveckorna väl är över och plugget sätter igång på riktigt.

12:00 - 14:00  Infopass 3 (inkl. lunch)
F2 + V2

Först blir det inspirationsföreläsning för Teknisk fysik i F2 och för Teknisk matematik i V2. Därefter kommer Tekniska högskolans studentkår (THS) förbi och informerar om sin verksamhet och på vilket sätt de gör nytta för dig i F2.

Lunchen serveras kl. 13.

14:00 - 15:30  JML Workshop

Ni får diskutera olika frågeställningar över fika, och sektionens jämlikhetsnämnd presenterar sig!

15:30 - 18:00  Campussafari
Runt campus

Känns KTH stort och förvirrande? Heter alla hus enbart en bokstav, som inte säger någonting alls? Häng då med på Campussafari! Med massa roliga aktiviteter och faddrarnas hjälp får ni lära er att hitta på campus.

18:00 - 19:00  Middag
Triangelparken

Avslutning av Campussafarin och gemensam middag för att runda av dagen på bästa vis, tillsammans!


Torsdag 18 augusti

Både lunch och middag antingen säljs eller erbjuds gratis idag.

09:00 - 11:30  Dansövning
KTH-hallen

På söndag är det dags för banquette, men Flörtiga Eskil kan ju inte dansa. För att råda bot på det här införs denna övning. Ni får även en liten rundvisning i KTH-hallen, Campus egna gym och sporthall.

12:00 - 13:00  Sångföhs
M1 nØllan får lära sig ta ton under Sångföhs fasta vägledning.

Föhseriet kanske framträder här...

13:00 - 18:30  Sektionsdag (inkl. lunch)
Konsulatet; runt och i M-huset

Ni får träffa på och ha aktivitet med de olika nämnderna inom sektionen. Det finns massor att göra för alla olika intressen! Under dagen får du tillsammans med din nØllegrupp träffa alla sektionens nämnder och lära dig vilket utbud sektionen har för dig och din studietid.

Vad är en nämnd? Jo, nämnder är grupper på sektionen som hänger med varandra och gör coola saker! Några exempel är klubbmästeriet fkm*, som fixar sektionens fester och pubar, eller FINT, som finns där för sektionens internationella studenter! Alla nämnder hittar du på denna sida.

Lunchen serveras kl. 13.

18:30 - 21:00  Sektionskväll (inkl. middag)
Konsulatet; runt och i M-huset

Stanna så länge du vill och häng med din favvonämnd! <3 Eller mingla mellan dina favvonämnder. Alla nämnder har förberett mysiga aktiviteter just för dig, så att du kan lära känna nämderna och nämnderna kan lära känna dig! Det kommer att serveras middag.

Middagen serveras kl. 18.30


Fredag 19 augusti

Lunch antingen säljs eller erbjuds gratis idag. Även middag erbjuds om man går på Välkomstgasquen på kvällen, och Ninni-Nils har hört att den ska vara riktigt festlig!

09:00 - 12:00  Intro-matte
Q1

Andra föreläsningen i intro-matte.

12:00-13.00  Lunchföreläsning (inkl. lunch)
D1

Lunchföreläsning, med gratis lunch! Vem som ska föreläsa återstår att se...

14:00 - 18:00  N-kamp
Stora Skuggan

Mottagningens n-kamp med n stycken roliga och varierande kamper, där n är ett positivt heltal.

Föhseriet kanske framträder här...

19:00 - 22:00  Väkomstgasque
Tältet i Maskinparken

Mottagningens största gasque! Alla nØllegrupper bjuds in till en fartfylld kväll för ett varmt välkomnande och ytterligare drillning i gasquandets konst.

22:00 - 01:00  Efterkör
Konsulatet

Efter att sången nått sitt slut och tallriken blivit tom, beges det till sektionslokalen Kons(ulatet). Där samlas alla som är sugna på häng, dans och bar.


Lördag 20 augusti

VILODAG

Söndag 21 augusti

Lunch antingen säljs eller erbjuds gratis idag. Även middag erbjuds om man går på nØllebanquetten på kvällen, mottagningens finaste fest! Vi får se om Fadderiet håller måttet för den graden av finhet...

11:00 - 17:30  Fadderistmys (inkl. lunch)
Konsulatet, Brinellvägen 89

Kom och mys tillsammans med fadderisterna, Ninni-Nils, och andra nØllan! Lek, ät smörgåstårta, spela spel och ha det kul på andra sätt och vis! Det går bra att trilla in lite när man vill, om man får annat för sig tidigare på dagen. Eller försover sig. Vi ses i Kons! <3

Lunchen serveras kl. 13.

18:00 - 01:00  nØllebanquette
Plats: Juristernas Hus
Klädkod: mörk kostym

Här tycks glasen klinga högre, sången låta bättre och samtalen vara mer belevade. En fest av det finare slaget som nØllan inte vill missa.


Måndag 22 augusti

Lunch antingen säljs eller erbjuds gratis idag. Även middag erbjuds om man går på Binärmiddagen på kvällen, mottagningens mysigaste middag!

09:00 - 12:00  Intro-matte
Salar i V

Tredje föreläsningen i intro-matte

12:00 - 13:00  Lunch
Maskinparken

Lunch. Mums! Det sägs även att näringslivsnämnden FN ska lotta ut ett och annat under den här timman...

13:00 - 15:00  Infopass 4
M1

Under detta infopass får du info om vad KTH har för tillgängliga stöd för dig som har funktionsvariationer (så kallat FUNKA-stöd) samt hur utlandsstudier går till på KTH. Passet inleds dessutom med en inspirationsföreläsning i matematik!

15:00 - 18:00  InnØvateur
Maskinparken

Något innovativt. På test av innovation lär du känna nØllan utanför din egen nØllegrupp. Vad har föhseriet kommit på den här gången?

19:00 - 22:00  Binärmiddagen
Off campus

Binärmiddagen är en lite finare middag som din nØllegrupp har med en eller två andra nØllegrupper!

22:00 - 01:00  Efterkör
Konsulatet

Efter att sången nått sitt slut och tallriken blivit tom, beges det till sektionslokalen Kons(ulatet). Där samlas alla som är sugna på häng, dans och bar.


Tisdag 23 augusti

Både lunch och middag antingen säljs eller erbjuds gratis idag.

09.00-14.00  Spexföhsning (inkl. lunch)
I och runtomkring Nymble.

Spex är en studentikos interaktiv musikalisk teater. Tillsammans med din nØllegrupp får du här chansen att sätta upp en egen liten teater. Sätt ihop en kostym, skriv manus, måla kuliss, dansa, sjung eller skådespela; prova på det du vill!

Föhseriet kanske framträder här...

Lunchen serveras kl. 12.

14:00 - 15:30  Infopass 5
M1

Inleds med introduktion till Maskininlärning med Hedvig Källström, en inspirationsföreläsning till era framtida studier.

Efter det ni får ni otaliga ovärderliga tips inför studielivet av Samuel Eriksson Lidbrink (F-18), som kommer att prata om hälsa, balans och studieteknik.

15:30 - 18:00  SCIattjakt
Campus

SCIattjakt (skattjakt) med studenter från de andra programmen som hör till SCI-skolan: Farkostteknik och Simuleringsteknik & virtuell design från Flygsektionen och Öppen ingång från OPENsektionen! Under en lättsam men klurig jakt runt campus får ni lära känna Flyg- och OPENnØllan, men var försiktiga. Det har skett ett mord på campus...

18:00 - 19:30  Middag
Okänd plats (kontakta en fadder för att hitta hit!)

Middag serveras och tid att umgås ges när pubrundan nalkas. Ladda upp ordentligt för en fin kväll på campus skidorters after-SCI-verksamhet under...

19:30 - 23:59  After-SCI-pubrundan
Sektionslokalerna Kons, T-Centralen och Hardox

Beres campus olika skidorter uppe i Konsulatets höjder, TC:s dalar och Hardoxs backe. Kvällen är en pubrunda runt vår, Flygs och OPENs sektionslokaler där man får prova på olika sektioners drinkar, lära känna nya vänner från andra sektioner och dansa loss på dansgolvet!

Vad är en pubrunda? En pubrunda är helt enkelt en runda där du får tillfället att hänga på en mängd olika pubar! Pubarna serverar oftast unika drinkar med tillhörande märken och rundan är ett utmärkt tillfälle att ha kul med sina vänner eller lära känna nya vänner, samt att få se hur de faktiskt har det på andra sektioner!


Onsdag 24 augusti

Både lunch och middag antingen säljs eller erbjuds gratis idag.

10:00 - 12:00  Kårens dag
Nymble

En mässa där ni kan träffa på olika delar av kåren/THS och hitta massa kul grejer man kan göra där. På kåren finns det mängder av saker du kan göra. Det finns kör, idrottslag, raketbyggare, politiska studentföreningar och många fler intresseorganisationer. Här på Kårens dag får du en chans att gå runt och botanisera och förhöra dig bland allt detta.

12:00 - 13:00  Lunchföreläsning (inkl. lunch)
E1

Lunchföreläsning, med gratis lunch! Vem som ska föreläsa återstår att se...

13:00 - 14:00  Festa smart
F1

Här lär ni er om att festa på ett klokt och mindre hälsofarligt sätt.

14:00 - 16:00  Q-nØllan
Maskinparken

Nästa år är ett Quarnevalår, och för att ni ska vara riktigt förberedna inför vad det innebär får ni här testa på lite Quarnevalaktiga aktiviteter.

Vad är Quarnevalen? Det är en parad runt Stockholm som hålls vart tredje år, där man bygger farkoster som mer eller mindre fraktas runt hela staden. Du kan läsa mer om Quarnevalen här.

16:00 - 19:00  Intro-matte
M1

Fjärde föreläsningen i intro-matte

19:00 - 20:00  Middag
Utanför Konsulatet

Middag serveras som avslut på dagen, eller som förberedelse inför Kårens kväll.

20:00 - 23:59  Kårens kväll!
Nymble

Här har ni möjligheten att uppleva dansgolv där nyantagna studenter från alla sektioner på KTH festar tillsammans. Det är ett stort klubbevent med flera dansgolv och barer.


Torsdag 25 augusti

Både lunch och middag antingen säljs eller erbjuds gratis idag.

09:00 - 12:00  Intro-matte
Salar i Albanova

Femte föreläsningen i intro-matte

12:00-15:00  Svarta hålet (inkl. lunch)
Runt om Albanova

nØllan får leka lekar eller göra mer seriösa grejer på en mängd olika stationer. Kanske ges också möjlighet att blicka bortom händelsehorisonten.

Föhseriet kanske framträder här...

Lunchen serveras kl. 13.

15:00 - 16:00  Infopass 6
M1

Inspirationsföreläsning inom Felkalkyl i flera dimensioner med Björn-Olof Skytt

16:00 - 18:00  Cyberföhs
Datorsalarna i M-huset

Problemlösning med Cyberföhs, med avslutning efteråt.
Kan nØllan förmå sig att ta sig igenom detta slutspel på uppdragen? Ytterst tveksamt...

18:00 - 19:00  Transport och middag to-go
På vägen till Stadshuset

För er som vill närvara på Välkomstceremonin serveras middag to-go på vägen till Stadshuset.

19:00 - 20:00  Välkomstceremoni
Stadshuset

Här sker KTH:s mer formella välkomnande av er som studerande. Denna anmäler man sig till separat. Mer information om detta kommer.


Fredag 26 augusti

Både lunch och middag antingen säljs eller erbjuds gratis idag.

08:00 - 10:00  Matteskrivnings-hemuppgift
Digitalt hemma

Första skrivningen! Ni examineras på det ni lärt er under intromatten.

11:00 - 13:00  Infopass 7
D1

Under detta pass delges jättebra information för att förbereda dig på din studietid:

Studievägledarna Susanne Lilliehöök och Cecilia Kilman Kronvall presenterar sig och ger information om dina studier ... integrationspirioden presenteras av Rekrytariatet ... och Föhseriet kanske framträder här...

13:00 - 14:00  Lunch
Engelska parken

Smaskens.

15:00 - 17:00  Föhsarsport
Hagaparken

Föhseriets har i sin oäääändliga godhet bestämt sig att göra något åt nØllans formlöshet. För att nØllan ska bli mer definierad motioneras de nu på order av Föhseriet.
Att bara hänga går bra också.

17:00 - 20:00  Ninni-Nils nicknick tillika avslutning med nØllegruppen.
Hagaparken

Som ett avslut på mottagningen innan utflykten till Stugan serveras grill och nicknick (Ninni-Nils övar fortfarande på att stava) med möjlighet till mys, lek och bad. Ta med badkläder! Kvällen är det sista tillfället att umgås med din nØllegrupp under mottagningen.


Lördag 27 augusti

OBS! Lunch serveras inte idag, det måste ni ta med själva! Middag erbjuds dock för de som går på Stugan.

09:00 - 11:00  Tunnelbanemiddagen
Röda linjen, och Borggården

???

OBS! Det serveras ingen lunch häremellan!
13:00-14:00  Bussresa
Värmdöleden 222

Transport till stugan. Bussen går prick kl. 13:00.

14:00-23:59  Stugan
Osqvik

Kåren har en egen stuga med bastu och fin miljö, Osqvik. Där ska blir det gasque och lek till allas nöje. Detta är en av mottagningens roligaste fester. Dags för skogen, nØllan!