Nämnder

Vad kul att du vill engagera dig i Fysiksektionen!

Den största delen av vårat arbete sker genom våra nämnder och arbetsutskott och det är främst till dem du ska vända dig till om du känner att du vill göra något med sektionen. I nämnderna kan man göra allt från att jobba en pub med Klubbmästeriet, till att organisera en kanottur i skärgården med Aktivitetsnämnden.

Den mesta av kommunikationen för nämnder sker i Mattermost, så se till att gå med (var inte rädd! 🙂 ) om du vill hänga med i vad som händer. Om du känner dig osäker över vilken nämnd du ska kontakta så kan du alltid höra av dig till styret för stora som små saker!

Mottagningen

Mottagningen är ansvariga för sektionens årliga mottagning av nya studenter till Teknisk Fysik och Teknisk Matematik. Man kan varje år under våren (~mars/april) ansöka om att bli förfadder, fadder, festarrangör, eller andra roller under mottagningen. Läs mer!Aktivitetsnämnden

Arrangera filmkvällar, friluftsutflykter, eller varför inte kuppa och ta över KTH-hallen med sektionen en torsdagskväll. Aktivitetsnämnden hittar på alla sorters roliga event. Läs mer!


Fysikalen

Fysikalen är Fysiksektionens spex, här kan du hjälpa till med att ställa upp ännu en utgåva av spexet genom de olika spexgrupperna. Exempel är orkester, manus, kostym, dans, PR, dekor, Fest & mys, och många fler! Läs mer!


Klubbmästeriet

Hjälp till på en tisdagspub, eller varför inte arrangera en pub själv med ett par kompisar? Genom klubbmästeriet fkm* får du också jobba på fester, exempelvis det beryktade Nubbedraget, och i gengäld får du gå på internfester, eller gå på andra mästeriers fester som fkm*-marsalk! Läs mer!


Näringslivsnämnden

Fysiks Näringslivsnämnd, FN, sköter nästan all sektionens kontakt med näringslivet. Kom i kontakt med nämnden via foretag@f.kth.se om du är intresserad i att utöka sektionens kontaktnät med näringslivet! Läs mer!


Studienämnden

Fysiks Studienämnd, FSN, är den delen av sektionen som förvaltar medlemmarnas studieliv. Genom FSN kan du bli årskursrepresentant, eller kursnämnd, och höja kvalitén på din kurs när du går den! Läs mer!


Kommunikationsnämnden

Kommunikationsnämnden Fcom ansvarar för bland annat PR för sektionsevenemang, profilsaker (hoodies, märken, m.m.), sektionens tidning The Force, och den här hemsidan! Läs mer!


Jämlikhetsnämnden

Fysiks Jämlikhetsnämnd, JämN, arbetar med jämlikhetsfrågor inom sektionen. De möjliggör för diskussioner kring mångfald och likabehandling och stödjer KTH:s och THS arbete på området. Läs mer!


Lokalnämnden

Fysikrumskommittén, FRum, är sektionens lokalnämnd. Det är de som ser till att sektionslokalen Konsulatet ser någorlunda ren ut, och sköter godisskåpet i lokalen. Hos FRum är det enklast att hjälpa till om man plockar undan efter sig, eller varför städar lite extra när man känner att man har tid. Läs mer!


Internationella nämnden

Internationella nämnden verkar för ökat engagemang i sektionens aktiviteter och verksamhet hos internationella studenter inom fysiksektionens anknutna masterprogram. Vi gör detta bl.a. genom att arrangera evenemang som helt och hållet genomförs på engelska. Läs mer!