Fixa din egen Fysik-mailsignatur

Visst är du stolt över att du blivit vald till en förtroendepost på Fysiksektionen? Visst vill du visa upp det för alla du mailar med? Och visst ser det lite proffsigt ut när du mailar och söker företagsspons, ifall du har en flashig mailsignatur? Det löser vi enkelt!

Hur du gör beror lite på vilken mailklient du använder. I den här guiden finns instruktioner för Gmail och Thunderbird – om du har tillgång till något annat program får du gärna testa och berätta hur man gör (screenshots är pluspoäng) så kan vi få in det i guiden!

Innan du börjar

För att den här guiden ska fungera (och för den delen vara vettig) måste du först ha fixat så att du kan skicka mail från din funktionärsadress.

Gmail

  1. Gå till “Settings” via kugghjulet uppe till höger [a] och scrolla ner till “Signature”.’ Välj din funktionsmailadress i dropdownlistan. 
  2. Kopiera signaturen från en godtycklig funktionärsfysiker du fått mail av och klistra in den i textboxen.
  3. Ändra texten till dina egna kontaktuppgifter. Glöm inte att spara när du är klar.

Thunderbird

  1. Gå till “Edit”->”Account Settings” i menylisten, och välj ditt funktionärsmailkonto.
  2. Kryssa i “Use HTML” och klistra in HTML-koden här nedanför i rutan för “Signature text”.
  3. Ändra texten till dina egna kontaktuppgifter. Exempeltexterna i HTML-koden är samma som i det färdiga exemplet, så om du inte kan HTML är det bara att köra find/replace.
  4. Klicka på “OK” för att spara ändringarna. Eftersom det inte finns någon preview kan det vara smart att skicka ett testmail till dig själv och se till att det ser bra ut. (Redan när du väljer att skicka från din funktionärsadress kan du ju se hur signaturen ser ut…)

<table border=”0″ cellspacing=”0″ cellpadding=”0″><tbody><tr><td width=”70″ valign=”top” style=”margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; “><img src=“http://www.f.kth.se/logo.png” height=auto width=100%><br></td><td width=”350″ valign=”top” style=”margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; font-family: arial, sans-serif; “><strong><font color=”#FF6600″>Förnamn Efternamn<br></font></strong><font size=”2″>Post<br>Fysiksektionen, THS<br></font><span style=”color:#0066cc; text-decoration: none;”><font size=”2″>funktionärsmail@f.kth.se</font></span><br><font size=”2″>0700435020</font></td></tr></tbody></table>