The Force är Fysiks sektionstidning. Den kommer ut cirka en gång varannan månad och finns att i hitta i Konsulatet (och, efter ett tag, även här på hemsidan). Tidningen innehåller allt det som olika fysiker vill dela med sig av till andra fysiker; och även en del innehåll som fysiker har glädje av att få.

Vill du vara med att göra The Force?

Är du sugen på att rapportera från kårspexet, skriva en artikel om Europas bästa kollektivtrafik, göra ett korsord om tulpaner, ta bilder på saker som händer på sektionen, skriva ledtrådar till På spåret-tävlingar, göra grafisk design, försöka få in annonsörer, ha åsikter på vad The Force bör göra eller vad som helst annat som har med The Force att göra? Ta då kontakt med mig (Leo Enge, Redaktör för The Force), till exempel genom redaktor(¡no spam!)f.kth.se, eller fyll i formuläret nedan!

Du kommer bli tillagd i The Force delade Drive-mapp och bjudas in till The Force slackkanal.

Intresseanmälan här

Att anmäla sig här är inte bindande på något sätt utan ett bra sätt att få lite mer information om vad som händer kring The Force om man kommer på något man vill göra för tidningen.

Det går också bra att bara skicka in en färdig artikel eller dylikt som du vill ha med i The Force. Gör det då via mejlen.

Har du en idé till The Force?

Vet du något som The Force borde skriva om, har du förslag på någon som borde skriva i The Force, har du någon form av åsikt kring The Force eller bara något du gärna vill säga till The Force? Skriv till redaktor(¡no spam!)f.kth.se eller fyll i formuläret nedan.

Idéer och åsikter till The Force

Forceredaktionen

Till hösten 2019 är målet att välja en grupp om cirka fem personer som tillsammans med redaktören är ansvariga för att ge ut The Force. Självklart bör man vara intresserad av att skriva artiklar och dylikt, men framförallt kommer man jobba med att försöka sprida intresset för The Force och försöka få in andra som skriver artiklar. Sen kommer var och en få huvudansvar för varsitt område. Dessa områden skulle till exempel kunna vara:

  • Ansvar för annonsörer och prenumerationer
  • Ansvar för bilder till tidningen
  • Ansvar för grafisk design
  • Ansvar för pyssel och kluringar i tidningen
  • Ansvar för informationsartiklarna

Mer information om hur Forceredaktionen kommer se ut och hur man kan söka kommer senare under våren alternativt sommaren.

Tidsplan för nummer

Detta är en preliminär plan för vilka nummer som ska komma ut under året 2019. Den kommer antagligen ändras ett antal gången beroende på tid och intresse för tidningen.

Våren 2019

  • Nummer 1: onsdagen den 20 februari
  • Nummer 2 tisdagen den 2 april, deadline för artiklar fredagen den 22 mars.
  • Nummer 3: tisdagen den 28 maj, deadline för artiklar fredagen den 17 maj.

Sommaren 2019

  • Fadderforce: skickas till faddrar måndagen den 29 juli, deadline för artiklar måndagen den 15 juli.
  • nØlleforce: skickas omkring torsdagen den 1 augusti, deadline för artiklar måndagen den 15 juli.

Hösten 2019

Tre stycken nummer, varav ett kommer vara Ettansforce som kommer ut i samband med Ettans fest den 9 november.

 

 

Digitala nummer