Fysiksektionen jobbar aktivt för att skapa en bred kontakt mellan studenterna och näringslivet. Om du representerar ett företag som anställer tekniska fysiker vill vi gärna höra från dig, vare sig det handlar om jobb efter examen, möjlighet till examensjobb eller extrajobb under studietiden. Under ett läsår anordnar vi en lång rad event av olika slag i samarbete med företag som vill nå ut till våra studenter. Beroende på ert budskap och målgrupp hjälper vi er gärna att hitta något som passar era behov.

Här är några exempel på samarbetsformer vi kan erbjuda, men vi är såklart inte begränsade till de förslag som finns här – om ni har specifika önskemål på upplägg etc. jobbar vi tillsammans fram något.

Hör av dig till Näringslivsutskottets ordförande Sophia Bröte på fnordf@f.kth.se för mer information, priser och bokning.

Lunchföreläsningar och studentpubar

Under terminerna ger vi er möjlighet att komma till campus och träffa studenter vid Fysiksektionen på många olika sätt. De populäraste är lunchföreläsningar, där ert företag kommer och håller ett föredrag i 45 minuter över en lunch. Vi fixar allt praktiskt med lokaler och mat, och gör reklam för studenterna. Vi kan också ge er möjlighet att hålla i en pub i vår sektionslokal, där ni kan träffa studenter i en lite mer avslappnad miljö för att få mer personlig kontakt.

Annonsering bland våra studenter

Vi erbjuder också möjlighet att affischera i vår sektionslokal, där ett hundratal studenter i alla årskurser rör sig varje dag, samt möjlighet att annonsera på hemsidan, annonsera på Näringslivsutskottets Facebooksida och att annonsera via mailutskick.

FUSION – Fysiksektionens arbetsmarknadsdag

Efter att tidigare varit en del av samarbetet ElFy – Fysiksektionen och Elektrosektionens arbetsmarknadsdag, presenterar vi nu stolt vår egna arbetsmarknadsdag – FUSION. Mässan kommer ta plats januari 2022. Anmäl ert intresse genom att maila plfusion@f.kth.se.

Mottagningen

Mottagningen är ett evenemang som pågår under två veckor i augusti då vi äldre studenter på programmet välkomnar de nyantagna studenterna. Det är två roliga och fartfyllda veckor då de nyantagna får chansen att bekanta sig med högskolestudierna och studentlivet. Det är också en period under vilken de nyantagna försöker hitta något att sträva efter med sina studier och förstå vad en civilingenjör gör. Teknisk Fysik tar varje år emot cirka 150 nyantagna studenter och ungefär lika många äldre  studenter är med och engagerar sig under mottagningsveckorna.

Mottagningen är ett ypperligt tillfälle för just ditt företag att synas, både för nyantagna studenter  och för studenter som snart är på väg ut i arbetslivet. Tack vare den stora bredden på aktiviteter under mottagningsveckorna kan ni på ett unikt sätt välja hur ni vill exponera ert företag på bästa sätt. Mer information om våra aktiviteter och erbjudanden finns i mottagningens produktkatalog. Om något verkar intressant, tveka inte att kontakta oss på mottagningen@f.kth.se.

Fysikalen

Fysikalen är Fysiksektionens spex som arrangeras helt och hållet av nuvarande och före detta studenter på Teknisk Fysik vid KTH. Fysikalen har föreställningar i slutet på våren och början på hösten jämna år. I samband med Fysikalen finns massor med möjligheter att synas inför studenter på Teknisk Fysik. Om du vill komma i kontakt med Fysikalen är det bara att mejla deras stabsledning på fysikalen@f.kth.se.