För företag

Fysiksektionen jobbar aktivt för att skapa en bred kontakt mellan studenterna och näringslivet. Om du representerar ett företag som anställer studenter från teknisk fysik och teknisk matematik vill vi gärna höra från dig, vare sig det handlar om möjligheter till jobb efter examen, examensjobb eller extrajobb under studietiden. Under ett läsår anordnar vi en lång rad event av olika slag i samarbete med företag som vill nå ut till våra studenter. Beroende på ert budskap och er målgrupp hjälper vi er gärna att hitta något som passar era behov.

Här är några exempel på samarbetsformer vi kan erbjuda, men vi är såklart inte begränsade till de förslag som finns här – om ni har specifika önskemål på upplägg etc. så skräddarsyr vi ett upplägg för er.

Hör av dig till Näringslivsnämndens ordförande Tomas Nordström på fnordf@f.kth.se eller +46 72 242 95 30 för mer information, priser och bokning.

Lunchföreläsningar och studentpubar

Under terminerna ger vi er möjlighet att komma till campus och träffa studenter vid Fysiksektionen på många olika sätt. De populäraste är lunchföreläsningar, där ert företag kommer och håller ett föredrag i 45 minuter över en lunch. Vi fixar allt praktiskt rörande lokalbokning och mat samt marknadsför evenemanget för studenterna. Vi kan också ge er möjlighet att hålla i en pub i vår sektionslokal där ni kan träffa studenter i en lite mer avslappnad miljö för att få mer personlig kontakt.

Annonsering bland våra studenter

Vi erbjuder också möjlighet att publicera annonser via nedanstående format:

  • Affischering i vår sektionslokal, där ett hundratal studenter i alla årskurser rör sig varje dag
  • Annonsering på Fysiksektionens hemsida
  • Inlägg på Näringslivsnämndens Facebooksida med ca. 450 följare
  • Mailutskick till studenter som är uppskrivna på vår jobb- och karriärsrelaterade maillista (ca. 270 uppskrivna)

FUSION – Fysiksektionens arbetsmarknadsdag

FUSION är Fysiksektionens arbetsmarknadsdag och är det största näringslivsevenemanget som Fysiksektionen arrangerar. FUSION är en unik möjlighet att komma i kontakt med många studenter från Teknisk fysik och Teknisk matematik. Mässan sker vanligen årligen i Januari. Anmäl ert intresse genom att maila plfusion@f.kth.se. FUSION har en egen hemsida på ffusion.se.

Mottagningen

Mottagningen är ett evenemang som pågår under två veckor i augusti då äldre studenter tillhörande Fysiksektionen välkomnar de nyantagna studenterna. Det är två roliga och fartfyllda veckor då de nyantagna får chansen att bekanta sig med högskolestudierna och studentlivet. Det är också en period under vilken de nyantagna försöker hitta något att sträva efter med sina studier och förstå vad en civilingenjör gör. Fysiksektionen tar varje år emot cirka 200 nyantagna studenter till civilingenjörsprogrammen Teknisk Fysik och Teknisk Matematik, och ungefär lika många äldre studenter är med och engagerar sig som faddrar under mottagningen.

Mottagningen är ett ypperligt tillfälle för just ditt företag att synas, både för nyantagna studenter och för studenter som snart är på väg ut i arbetslivet. Tack vare den stora bredden på aktiviteter under mottagningsveckorna kan ni på ett unikt sätt välja hur ni vill exponera ert företag på bästa sätt. Om det verkar intressant, tveka inte att kontakta oss på mottagningen@f.kth.se.

Fysikalen

Fysikalen är Fysiksektionens spex som arrangeras helt och hållet av nuvarande och före detta studenter på Teknisk Fysik och Teknisk Matematik vid KTH. Fysikalen har föreställningar i slutet på våren och början på hösten jämna år. I samband med Fysikalen finns massor med möjligheter att synas inför studenter på Teknisk Fysik. Om du vill komma i kontakt med Fysikalen är det bara att mejla deras stabsledning på fysikalen@f.kth.se.