Aktiva projekt

Inom F.dev finns det flera projekt som just nu är aktiva och tillgängliga för medlemmarna att vara med i. Vill du vara med i ett eller flera av projekten? Hör då av dig till projektledaren!

Projekt: Ljud- och ljus-systemet LASSE

Projektledare: Axel Lundin, axlundin@fysiksektionen.se

I konsulatet finns det en massa lampor som vi använder under fester. Dessa är lite pilliga och jobbiga att använda och de sitter också inte så lägligt.

Därför vill FRum, fkm* och vi i F.dev hjälpas åt för att använda utrustningen till sin fulla potential. Vi vill ha ett interface på webben där det går att styra lamporna. Det inkluderar enkel styrning av färger samt coola ljuseffekter. Dessutom ett interface för att processa ljudet och animera ljuset efter det. Här behövs alltså allt från hårdvara till webbutveckling.

Vill du ha mer information om projektet? Kolla igenom projektbeskrivningen här: Projektbeskrivning


Projekt: Cyberföhs

Projektledare: Öppet för ansökan!

Varje år har vi en mottagning och sedan några år tillbaka har en post i mottagningen varit cyberföhs. I år har F.dev tagit över ansvaret för cyberföhs. Det projektet innebär är att vi ska skapa spooky, problemlösningsinspirerade sidequests till nØllan som mynnar ut i en aktivitet mot slutet av mottagningen. Exakt hur det bli i år är inte bestämt, men tidigare år har uppdragen getts ut via en app.

Projektet kan innebära: att hitta på kluriga problem, att göra teatrala inslag under mottagningen, att jobba med apputveckling eller att planera sluteventet.

Cyberföhsprojektet är öppet för rekrytering och du går med i projektet genom att gå med i Fcoms Mattermost och sedan cyberföhskanalen.


Projekt: Bit-Tan

Projektledare: Leo Trolin

Sektionen har många olika event och fester, varav många kräver bokningar och biljetter! Därför vill vi skapa ett biljettsystem som automatiserar och förenklar processen.

Till en början kommer projektet fokusera på att skapa ett system som fungerar för Fysikalen, men med tiden kan detta komma att expandera! Projektet innebär utveckling av en hemsida, server, och integrering med Swish. Dessutom är robusthet i fokus!

Låter det kul? Gå med i Fcoms Mattermost och sedan Bittan kanalen här!