Kursnämnder

En kursnämnd består av vanligtvis två eller tre frivilliga studenter som läser en viss kurs och tillsätts oftast på de första föreläsningarna. Ibland är föreläsare inte medvetna om Fysiksektionens rutiner och kan då behöva upplysas om att en kursnämnd ska tillsättas.

Under kusens gång är det vanligt att nämnden framför åsikter till läraren, ofta genom kortare informella samtal men också på lunchmöten med kursansvarig. Kursnämnden håller också FSN kontinuerligt uppdaterade om hur kursen går, förslagsvis med ett mail efter varje lunchmöte. När kursen är slut skriver kursnämnden en utvärdering till underlag för nästa års kursnämnd och för läraren att utveckla kursen.

Som tack för gott samarbete och en välskriven slutrapport tilldelas kursnämndsrepresentanter ett märke och blir inbjudna till en tackmiddag i slutet av vårterminen.

Vill du veta vem som är kursnämnd i en kurs du läser? Kolla då på kursens Canvas-sida, om informationen inte finns där kan du SNO på sno@f.kth.se så ser vi till att lösa det!

Arbetsbeskrivning kursnämnd