Utmärkelser

FSN ger varje år ut tre utmärkelser för att premiera god utbildning inom programmet. Dessa tre utmärkelser är Årets Lärare, Årets Assistent och En Fjäder i Hatten och ges främst till basblockets lärare och övningsassistenter. Enligt tradition delas dessa ut i samband med Boreliusmedaljen.

Årets Lärare – Utmärkelsen går till den person som fysiksektionen tycker var den bästa läraren under läsåret, och innefattar ett vandringspris som delas ut under Boreliuseventet. Dessutom erhåller årets lärare En Fjäder i Hatten. En person blir Årets Lärare.

Årets Assistent – Utmärkelsen går till den person som fysiksektionen tycker var den bästa övningsassistenten under läsåret. Dessutom erhåller årets assistent En Fjäder i Hatten. En person blir Årets Assistent.

En Fjäder i Hatten – Utmärkelsen går till den person som gjort en särskilt berömvärd och viktig insats för utbildningens pedagogik på Teknisk Fysik under läsåret. Priset består av en fjäder i årets färg samt en silverhatt till förstagångspristagare att fästa fjädern i. Årets färg avslöjas på Boreliuseventet! Flera personer kan erhålla En Fjäder i Hatten.

Boreliusmedaljen – Medaljen delas ut för särskilt värdefulla personliga insatser för Teknisk Fysik på KTH. Den är uppkallad efter Gudmund Borelius som 1932 grundade programmet Teknisk Fysik på KTH.

Historik över utmärkelser